Büroarbeit mit Windows

Etherische trendanalyse – ETH/USD dreigt onder de $900 te breken naarmate de verkoop toeneemt.

admin, · Kategorien: Bitcoin

Ethereum herstelt zich momenteel van de recente ineenstorting in het kielzog van een bredere correctie in de crypto-markt. De meeste van de munten zijn gedaald van hun jaarlijkse hoogtepunten. Het ETH/USD-paar leed een dagelijks verlies van 2,05 procent en zweeft momenteel rond het $1.060-niveau. De weekendcorrectie heeft de cryptokringen in de buurt van kritische steunniveaus gebracht.

Etherische prijsbeweging in de laatste 24 uur – Licht herstel met een dalende trend

Na een licht dalend begin van de week is de etherische trendanalyse nu neutraal met een negatieve afwijking. De prijs heeft zich hersteld van een recent dieptepunt van $911 en is terug in de Bollinger Bands. Stieren proberen de prijs boven de $1.100 te sluiten in een poging om meer aankopen te stimuleren.

Etherische prijsactie nadert ook de lagere swing high van de dagelijkse koersbeweging, bijna $1,340. De prijs zal waarschijnlijk te maken krijgen met een stijve verkoopdruk boven de $1.200 en zal naar verwachting daarna blijven corrigeren. Het dieptepunt van $911 laat zien dat ETH/USD niet heeft geaarzeld om onder $1.000 te gaan in het kielzog van een crypto-marktcorrectie. De onderliggende bullish strength kan hier ontbreken volgens de Ethereum trendanalyse.

Het vinden van late steun, de Bitcoin Revolution trendanalyse herstelde zich snel tot boven de $1,000. De eerste significante steun ligt op $1.000 en vervolgens op $900. De beren zullen binnenkort hun verkoopspree uitputten omdat de technische indicatoren diep in de oververkochte regio op de uurgrafieken staan.

De massale aankoop muur opgesteld in de buurt van $ 1.000 steun bleek cruciaal voor de stieren. De prijs brak voorbij de vitale weerstand en uitgebreide selloff om $911 te raken. Het opmerkelijke herstel is te danken aan een kleine opleving in de bredere crypto-markt. De laatste paar uur hebben gemengde signalen uitgezonden omdat zowel de stieren als de beren een adempauze inlassen na het stabiliseren van de prijs boven de $1.000 psychologische steun.

Het ETH/USD-paar moet de essentiële steun- en weerstandsniveaus op de dagelijkse grafieken nog stevig testen. Het $1,200 pivot niveau is het volgende niveau om op te letten in de Ethereum trendanalyse. De eerste grote weerstand ligt op $1.350, waar de beren hopen weer een verkoopronde te hervatten.

Behoudens een uitgebreide crypto rally, zal het ETH/USD-paar waarschijnlijk niet verder stijgen dan $1.350. Bollinger Bands zijn momenteel ook beperkt tot $1.350 in de Ethereum trendanalyse. Dus, een snel herstel naar jaarlijkse hoogtepunten is niet in zicht. Op de korte termijn zou het $1.253 pivot niveau significante weerstand bieden. Aan de onderkant moeten de stieren het $1.000 niveau bewaken, waar het 23,6 procent Fibonacci niveau elke uitgebreide selloff zal afweren.

Hoe lang zal de etherische afsmelting doorgaan?

De ineenstorting van de Etherische prijs is ingedamd door de recente opleving in de bredere crypto-markt. De op één na grootste cryptocurrency ter wereld zweeft in de buurt van het $1.070 niveau en is ongeveer 18 procent lager dan de hoogte van de afgelopen week. De daling van de ETH-markt is geschat op $126 miljard.

Ethereum volgt de Bitcoin, die zelf gedaald is van 42.000 dollar hoogtepunten, op de voet. In het weekend werd een aanzienlijk deel van de recente wekelijkse winsten weggevaagd van de ETH-prijs. Stellar en Bitcoin Cash zijn ook aanzienlijk gedaald. Historisch gezien gebeuren er sterke prijsdalingen als gevolg van negatief nieuws over fundamentele kwesties. Deze keer kan de daling echter aan meerdere factoren worden toegeschreven.

De stijging van de US Dollar heeft wat glans gekregen in het cryptocurrency rijk. De geopolitieke crisis, met name in de VS, heeft ertoe geleid dat safe-haven activa aan waarde inboeten. Het nieuws van de beschuldiging van Donald Trump heeft de US-dollar de hoogte ingestuurd. De financiële wereld kijkt met een nerveuze blik naar het nieuws terwijl de politieke arena het beleid dicteert.

Etherische trendanalyse te worden gedreven door fundamentele factoren

De huidige zwakte in de cryptokringen komt voort uit fundamentele redenen. Van een geopolitieke crisis tot het boeken van winst in de crypto-sector, de redenen zijn talrijk. Ethereum heeft ook te maken met trage technische ontwikkelingen, vooral de ETH 2.0 upgrade.

In het dagelijkse tijdsbestek heeft ETH/USD te maken met een sterke weerstand van $1.500. De prijs ligt nog steeds ver boven de 100-dagen EMA, waardoor het langetermijnperspectief van de bullish wave – de recente correctie zoals gekocht overbought RSI van 87 naar de huidige 65 niveaus – wordt gecementeerd. Daarom zal de Ethereum trendanalyse op korte termijn waarschijnlijk zware winden onder ogen zien om de jaarlijkse hoogtepunten terug te winnen.